Dezinfekcija automobila
1542
post-template-default,single,single-post,postid-1542,single-format-standard,bridge-core-2.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Dezinfekcija automobila

Dezinfekcija automobila

Redovno pranje ruku, nošenje medicinskih maski i dezinfekcija površina u Vašem domu svakako predstavljaju odličan mehanizam zaštite protiv koronavirusa. Međutim, neke od površina je moguće da ste prevideli – da li ste dezinfikovali Vaš automobil? 

 

Evo osnovnih saveta kojih bi trebalo da se držite kada je u pitanju dezinfekcija automobila.

 

Koji je najbolji izbor tkanine za brisanje? 

 

Prvo na šta bi trebalo da obratite pažnju jeste pravilan izbor tkanine kojom ćete brisati unutrašnjost i spoljašnost automobila. Najbolji izbor jeste krpa od mikrofibera, jer njen specijalni dizajn vlakana zadržava sve nečistoće i ne raznosi ih dalje. Drugi odličan izbor jeste meka pamučna krpa koja neće oštetiti površine u automobilu. Ukoliko nemate pri ruci krpu i sredstvo za čišćenje, sjajna zamena su antibakterijske maramice.

 

Najbolja sredstva za čišćenje koje treba koristiti.

 

Drugo, ali možda i najvažnije, jeste da vodite računa kojim sredstvima za čišćenje dezinfikujete auto, kako ne biste oštetili kožu ili skinuli zaštitne anti-grease i anti-fingerprint folije na ekranima. Najefikasnije sredstvo koje možete koristiti za tvrde površine jeste 70% alkohol, dok je kožne navlake na sedištima najbolje prebrisati mlakom vodom u koju ste razblažili nešto običnog sapuna. Vodite računa da kada brišete sedišta to radite laganim pokretima bez pritiskanja i da krpu dobro iscedite, kako ih ne biste natopili. Ukoliko previše pokvasite unutrašnjost sedišta, ona neće uspeti dugo da se osuše i moguće je da će krenuti u njima da se razvija buđ, što kasnije prouzrokuje neprijatan miris.

 

Šta nikako ne smete da koristite od sredstava.

 

Sredstva koja bi trebalo da izbegavate jesu sredstva na bazi amonijaka, izbeljivača i hidorgena, jer ona trajno mogu da oštete tkanine i površine u Vašem automobilu.

 

Na koje površine bi trebalo da obratite pažnju. 

 

Površine na koje bi trebalo da obratite posebnu pažnju jesu one koje često dirate rukama poput:

  • ključeva, 
  • volana, 
  • kvaka, 
  • unutrašnjih ručica, 
  • menjača, 
  • naslona za ruke, 
  • dugmića na kontrolnoj tabli, 
  • pokazivača smera, 
  • ručne kočnice i 
  • podešivača sedišta.

Kako bi Vaš automobil konstantno održavali čistim, svakako nemojte zaboraviti da pre ulaska i posle izlaska iz automobila operete ruke.

 

Vaš Autopromet. 

 

No Comments

Post A Comment