NAJČEŠĆE GREŠKE PRI KORIŠĆENJU KLIME U AUTOMOBILU

Date

Temperatura svakodnevno raste i klima uređaj u automobilu postaje naš najbolji prijatelj na putu do željene destinacije.Baš kao što brinemo o našim prijateljima, i klimi je potreban sličan tretman. Važno je da znamo kako pravilno da koristimo i održavamo klima uređaj u automobilu, kako bi užitak vožnje bio moguć svaki dan.
Ako još uvek sebi postavljate pitanja poput: “Kako klima utiče na moje zdravlje?” ili “Na koji način da održavam klimu?” nastavite da čitate tekst.
Površinsko čišćenje
Ne zaboravite da uradite servis i čišćenje svih delova klima uređaja barem jednom po sezoni.
Unutrašnji deo krije bakterije i mikroorganizme koje kasnije klima ispušta u vazduh i u vozilu ostavlja pretnju po vaše zdravlje.
Usmeravanje klime direktno prema vama
Najbolja opcija je da usmerite klimu prema krovu! Tako će se hladan vazduh efikasnije širiti i ohladiti celo vozilo. Vaš automobil će dobiti ravnomernu distribuciju vazduha, kao i svi putnici.
Naglo pojačavanje klime
Preporučujemo da to uradite postepeno. Motor automobila nije jedini kome će nagla promena temperature prirediti šok, isto će se desiti i vašem organizmu.
Umesto toga, za početak smanjite nivo rada klime, a kako vožnja odmiče, postepeno pojačajte.
Upalili ste motor, a odmah potom i klimu
Strpite se i sačekajte barem nekoliko sekundi nakon pokretanja vozila, pa uključite klimu. Isto učinite pri gašenju uređaja i par minuta pre nego što ćete stići na vaše odredište, ugasite klimu.
Na ovaj način smanjujete opterećenje vozila i štedite na gasu.
Primenite ove korake i klima će vam biti dugogodišnji prijatelj!
Vaš Autopromet.

More
articles