CITROEN C5 X

Izaberi boju

Izaberi nivo opreme

FEEL

PureTech 130 S&S EAT8.
Automatski dvozonski klima uređaj, oslanjanje na Hidrauličnim Progresivnim Jastucima, ABS, ESP, AFU, ESP, ASR, pomoć pri pokretanju vozila na nagibu (Hill Start Assist), prednji, bočni vazdušni jastuci i vazdušne zavese, tempomat i limitator brzine ,indirektna kontrola pritiska u pneumaticima, upozorenje na otkopčane pojaseve, zatezači sigurnosnih pojaseva za prednja sedišta, dve ISOFIX kopče na zadnjim sedištima, upozorenje na neželjeni prelazak preko linije, prepoznavanje saobraćajnih znakova za ograničenje brzine, Coffee Break Alert, daljinsko centralno zaključavanje, putni računar, električna parking kočnica, zadnji parking senzori, indikator promene stepena prenosa, poklopac prtljažnog prostora, skladišni prostor u prednjim i zadnjim vratima, električni servo upravljač podesiv po visini i dubini, električno sekvencijalno upravljanje prednjim i zadnjim staklima, elektropodesivi, elektrosklopivi i grejani spoljni retrovizori sa LED pokazivačima, LED prednja i dnevna svetla, automatsko paljenje dnevnih svetala, automatsko prebacivanje duga/kratka svetla, zadnja LED svetla sa 3D efektom, indikator promene stepena prenosa, 7“ TFT ekran za prikaz instrumenata i parametara, Citroën Connect Radio na 10“ ekranu osetljivom na dodir sa 8 zvučnika, Bluetooth, 2 x USB, 12V utičnica u kabini i prtljažniku, Mirror Screen sistem za povezivanje sa pametnim telefonom, Višefunkcijski kožom obloženi obruč upravljača, upravljač podesiv po dubini i visini, prednja sedišta podesiva po dužini, visini i nagibu, prednji nasloni za glavu s podešavanjem visine, tri podesiva naslona za glavu u 2 redu, akustično vetrobransko staklo, automatski MAGIC WASH brisači sa senzorom za kišu, središnja konzola sa naslonom za ruke i skladištem, hlađeno mesto za odlaganje ispod naslona za ruke, 17“ aluminijumske felne VORTEX, set za popravku pneumatika i unutrašnja tkanina SILICA.

FEEL PACK

PureTech 130 S&S EAT8.
FEEL PAKET +Pristup i pokretanje vozila bez ključa, My Citroën Drive, Citroën Connected NAV 3D navigacioni sistem na 10“ ekranu u boji osetljivom na dodir, elektrohromatski unutrašnji retrovizor bez okvira, zatamnjena zadnja stakla, prednji i zadnji praking senzori, kamera za vožnju unazad, prednja svetla za maglu, unutrašnjost URBAN GRAY sa Advanced Comfort sedištima i 19“ aluminijumske felne AERO X.

SHINE

PureTech 130 S&S EAT8 i PureTech 180 S&S EAT8.
FEEL PACK PAKET + Head Up Display na vetrobranskom staklu, Highway Drive Assist pomoć na autoputu, Adaptivni regulator/limitator brzine sa funkcijom Stop&Go, sistem upozorenja na nepažnju vozača, prošireno prepoznavanje saobraćajnih znakova i preporuka za brzinu, 7“ TFT ekran za prikaz instrumenata i parametara sa ambijentalnim osveljenjem, Citroën Connect Radio na 12“ ekranu osetljivom na dodir sa 8 zvučnika, unutrašnjost METROPOLITAN GRAY sa Advanced Comfort sedištima i 19“ aluminijumske felne AERO X sa dijamantskim efektom.

Prednosti Citroen C5 X

VELIKA ZAPREMINA PRTLJAŽNIKA

Novi Citroën C5 X je opremljen prostranim prtljažnikom koji je dizajniran po inspiraciji karavana, jer ima širok otvor i niski prag za utovar. Takođe nudi potpuno ravan pod koji se dobija preklapanjem zadnje klupe za sedenje.

VIŠESLOJNA STAKLA SA ZVUČNOM IZOLACIJOM

Zvučna izolacija novog Citroëna C5 X posebno je savršeno dizajnirana kako bi poboljšala smirenost u vozilu i pretvorila putovanje u trenutke istinskog opuštanja. Prednja i zadnja zvučno izolirana višeslojna stakla nude izuzetno dobru izolaciju od ometajuće buke iz okoline.

SVAKODNEVNO PRAKTIČAN

Prtljažna vrata su opremljena poklopcem za prtljag koji pojednostavljuje utovar i sakriva sadržaj prtljažnog prostora. Motorizirana prtljažna vrata imaju funkciju za hands-free otvaranje, tako da ih možete otvoriti ili zatvoriti sa punim rukama.

STAKLENI PANORAMSKI KROV

Za još više prostranosti pobrinuće se izuzetno puno svetlosti koja prodire u unutrašnjost kroz staklene površine koje se protežu svuda oko vozila, uključujući zadnja ugaona stakla i veliki panoramski krov kroz koji možete pustiti svetlost u unutrašnjost vozila kad god to poželite.

AKTIVNO VEŠANJE CITROËN ADVANCED COMFORT®

Novi Citroën C5 X je opremljen i vešanjem Citroën Advanced Comfort®, koji se smatra Citroënovom ekskluzivnošću i stvara efekat letećeg tepiha legendarnih modela marke, a s njim vozilo savladava sve prepreke, od ležećih policajaca i kanala pa sve do brzih krivina i ostalih neravnina na putu. Plug-in hibridna verzija C5 X pruža još više udobnosti, jer premijerno na svetu nudi aktivno vešanje Citroën Advanced Comfort® koji spaja progresivne hidrauličke graničnike i aktivno upravljanje vešanja. Vozilo prilagođava vešanje svakog pojedinačnog točka i po potrebi uspostavlja tvrđe ili mekše vešanje, u zavisnosti od situacije. Različiti senzori koji analiziraju put i njegove nepravilnosti šalju informacije kompjuteru koji određuje odgovarajuća podešavanja vešanja kako bi svi putnici imali maksimalnu udobnost. Osim senzora sistema ESP, upravljačko vešanje koristi i informacije senzora vertikalnog položaja i senzora brzine točkova sa kojima analizira pokrete karoserije i ritam vožnje. Upravljačko vešanje istovremeno nudi i izuzetnu udobnost preletanjem puta na ravnim deonicama i izuzetno stabilno ponašanje na putu u krivinama.

Dizajn Citroen C5 X

AVANGARDNA SILUETA

Poseban, C5 X uspostavlja ravnotežu između elegantne limuzine sa dugim poklopcem motora i dinamičnog karavana sa velikim prtljažnikom. Jedinstveni povišeni položaj za vožnju upotpunjuju točkovi velikog prečnika.

FLUIDNE I AERODINAMIČNE LINIJE

Novi Citroën C5 X se posebno ističe u ovom prilično tradicionalnom, segmentu.
Vrata prtljažnika mogu široko da se otvore i imaju nizak prag utovara.

Njegov dugačak poklopac motora, neobične linije, pojas karoserije i prošireni lukovi točkova daju mu na aerodinamičnosti i različitosti.
Dugačka linija krova se završava plutajućim i aerodinamičnim gornjim spojlerom. Drugi crni i sjajni spojler obezbeđuje silu pritiska i stabilnost pri kočenju.

PODIGNUTI POLOŽAJ ZA BOLJU KONTROLU

Zbog većeg razmaka od tla, koji pružaju točkovi velikog pečnika (720 mm), vozači novog Citroën C5 X-a imaju bolji pregled puta od vozača klasične berline. Ovaj podignuti položaj obezbeđuje veću vidljivost i sigurnost.

SVETLOSNI POTPIS MODERAN I TEHNOLOŠKI USAVRŠEN

Novi Citroën C5 X ima novi Citroënov svetlosni potpis u V, napred i pozadi, koji je predstavljen na novom C4.
Izdvajajući se iz gomile odmah je prepoznatljiv kao Citroënov. Vidljiv je i danju i noću i naglašava istaknute linije novog Citroën C5 X-a.
Ovaj high-tech svetlosni potpis uključuje LED svetla u celoj gami.

6 BOJA KAROSERIJE, 5 DVOBOJNIH KAROSERIJA S CRNIM KROVOM

Za novi Citroën C5 X možete odabrati jednu od šest metalik ili perla boja karoserije:

Siva Amazonite
Bela perla
Siva Magnétique
Siva Platinium
Siva Acier
Crna Perla Nera

Sve boje karoserije osim crne Perla Nera mogu se kombinovati s krovom u crnoj Perla Nera koja vozilu daje elegantniji izgled.

Unutrašnjost Citroen C5 X

POZIV NA PUTOVANJE U POTPUNOJ UDOBNOSTI

Kabina novog Citroën C5 X-a daje pravi osećaj topline, mira i prostranosti. Velike zapremine, uz osećaj dobrodošlice, pažnja je posvećena sitnicama i praktičnim detaljima koji šalju pravi poziv na putovanje.

MEKANI I TOPLI MATERIJALI

Kvalitetne tkanine i koža po inspiraciji nameštaja i kofera za putovanje Tri verzije dekorativnih dodataka, među kojima je i dekoracija sa izgledom teksturiranog drveta sa uzorkom dvostruke strelice Mekani materijali u predelima kontakta sa vozačem i putnicima: naslon za ruke, središnja konzola…

SEDIŠTA ADVANCED COMFORT®

Sedišta Advanced Comfort novog Citroëna C5 X su sa aspekta udobnosti sedenja drugima za uzor, tako da se putnici osećaju kao u svojoj dnevnoj sobi. Zahvaljujući posebnim presvlakama sličnim mekanom krevetu izuzetno su udobne na dodir. Za izuzetnu udobnost tela tokom vožnje pobrinuće se sloj penaste gume visoke gustine i strukturirana pena veće debljine, zbog čega se putnici i na najdužim putovanjima osećaju odmorno.

PROSTRANA UNUTRAŠNJOST

Glavna briga marke Citroën kroz celokupnu razvojnu fazu vozila C5 X bio je kvalitet boravka. U prednjem delu je veoma veliki i otvoren prostor za boravak zahvaljujući udobnim sedištima. Svaki putnik može se odmoriti i opustiti jer sedišta nude izuzetno puno prostora za noge, udobnu širinu i puno prostora iznad glava putnika. Pravi poziv na putovanje u apsolutnoj udobnosti.

IZABERI SVOJU KOMBINACIJU

Tehnologija Citroen C5 X

PRODUŽENI HEAD UP EKRAN

Prošireni ekran u visini očiju (Extended Head Up Display) plasira sve važne informacije za vožnju u bojama i velikim dimenzijama na vetrobransko staklo pravo u vozačevo vidno polje. Inovativna funkcija koju vozač može prilagoditi po meri i menjati pomoću prekidača na volanu pruža veću sigurnost i bezbrižniju vožnju, jer više ne mora skretati pogled s puta da bi dobio informacije o brzini, delovanju sistema za pomoć u vožnji, povezivoj navigaciji ili upravljanju medijskim sistemima i telefonom.

HIGHWAY DRIVER ASSIST

Funkcija je specifično prilagođena za vožnju po brzoj putu i autoputu i omogućava vozaču da delimično preda kontrolu nad vožnjom svom vozilu. Za to mora samo odabrati referentnu vrednost brzine od 30 km/h dalje i zatim sistem zabeleži položaj vozila C5 X na voznoj traci. Zatim vozač ne mora više upravljati brzinom odnosno smerom vožnje. Funkcija Highway Driver Assist ostane uključena ako vozač zadrži ruke na volanu. Naravno, potpunu kontrolu nad vožnjom može opet preuzeti u bilo kom trenutku.

UPOZORENJE NA PROMET OD NAZAD

Tokom izvođenja manevra u brzini za vožnju unazad ovaj sistem prepoznaje prepreke kao što su pešak, motor, bicikl ili vozilo u neposrednoj blizini. Upozorenje je koristno, posebno u gradu jer pruža veću sigurnost.

NADZOR MRTVOG UGLA S DUGIM DOMETOM

Sistem koji je od velike pomoći u toku vožnje po autoputu ili brzom putu, vozača obaveštava o prisutnosti vozila u mrtvim uglovima do 70 metara za vozilom C5 X s narandžastom lampicom koja zasvetli u uglu spoljašnjih retrovizora.

OTKLJUČAVANJE VOZILA I POKRETANJE VOZILA BEZ KLJUČA PROXIMITY

Ova funkcija automatski zaključa i otključa vrata vozila C5 X kad mu se vozač približi ili od njega udalji. Za to mora vozač samo kod sebe imati ključ.

TOP 360 VISION

Video pomoć za izvođenje svih manevara kod niske brzine se automatski uključi prilikom prebacivanja u brzinu za vožnju unazad, a vozač može je uključiti i ručno. Na ekranu na dodir prikaže sliku s gornjeg dela vozila C5 X i njegove okoline pod uglom 360° zahvaljujući četvoro kamerama visoke rezolucije.

AUTOMATSKO PREBACIVANJE DUGIH SVETALA

Ovaj sistem upravlja prebacivanjem između dugih i kratkih svetala ukoliko u vožnji prepoznaje druga vozila koja se približavaju iz suprotnog smera ili nas pretiču. Sistem nudi optimalno osvetljenje tokom vožnje noću.

PROŠIRENI SISTEM ZA PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA ZA OGRANIČENJE I PREPORUKU BRZINE

Sistem obaveštava o ograničenju brzine koju vozač mora poštovati. Kada kamera prepoznaje saobraćajni znak za ograničenje brzine, vozač može preporučenu brzinu prihvatiti i podesiti kao vrednost tempomata odnosno limitatora brzine. Prepoznaje i saobraćajne znakove “Stop”, “jednosmerna ulica” i “zabranjeno preticanje”.

AKTIVNO UPOZORENJE NA NENAMERNU PROMENU VOZNE TRAKE

Sistem deluje pomoću kamere koja prepoznaje isprekidane odnosno neisprekidane linije. U slučaju približavanja podnoj liniji bez uključivanja odgovarajućih pokazivača smera volan postepeno okreće u drugu smer kako bi vozilo održao na trenutnoj voznoj traci.

UPOZORENJE NA VOZAČEVU NEPAŽNJU

Ova funkcija procenjuje koliko je vozač pozoran tako što prepoznaje odstupanje od putanje u odnosu na podne oznake na putu. Ova funkcija je posebno prilagođena na brzim putevima pri brzini većoj od 65 km/h.

MY CITROËN DRIVE PLUS

Za novi Citroëna C5 X je premijerno dostupno potpuno novo povezivi i intuitivni komunikacijski sistem koje je zahvaljujući sistemu widgeta u potpunosti podesiv po meri korisnika. Omogućava vam pregledavanje omiljenih aplikacija i sadržaja na instrument tabli i 12-inčnom ekranu na dodir vozila. Sistem sadrži i funkciju prepoznavanja prirodnog glasa, koja deluje kao personalni asistent koji razume sve što mu kažemo, odgovara na pitanja i odaziva se na naredbe. Za glasovno aktiviranje aplikacije My Citroën Drive Plus dovoljno je da izgovorite «Hello Citroën». Pored 12-inčnog ekrana na dodir visoke rezolucije novi Citroën C5 X ima četiri utičnice USB tipa C i površinu za bežično punjenje pametnog telefona.

Galerija slika