CITROEN C4 X

Izaberi boju

Izaberi nivo opreme

FEEL

PureTech 100 S&S BVM6

Metalik boja SIVA ARTENSE Automatski dvozonski klima uređaj Oslanjanje na Hidrauličnim Progresivnim Jastucima ABS, ESP, AFU, ESP, ASR Pomoć pri pokretanju vozila na uzbrdici (Hill Start Assist) Prednji, bočni vazdušni jastuci i vazdušne zavese Mogućnost deaktivacije vazdušnih jastuka suvozača Tempomat i limitator brzine Indirektna kontrola pritiska u pneumaticima Upozorenje na otkopčane pojaseve Zatezači sigurnosnih pojaseva za prednja sedišta Svi sigurnosni pojasevi sa pirotehničkim prekidačem i graničnikom sile vuče Audio i svetlosno upozorenje za nepričvršćene ili otkopčane sigurnosne pojaseve Dve ISOFIX kopče na zadnjim sedištima Upozorenje na neželjeni prelazak preko linije Upozorenje na vozačevu nepažnju Prepoznavanje saobraćajnih znakova za ograničenje brzine Coffee Break Alert upozorenje na pauzu tokom vožnje Active Safety Break + Sistem upozorenja na sudar Električna parkirna kočnica Daljinsko centralno zaključavanje Putni računar Indikator promene stepena prenosa Poklopac prtljažnog prostora Skladišni prostor u prednjim i zadnjim vratima Električni servo upravljač podesiv po visini i dubini Električno sekvencijalno upravljanje prednjim i zadnjim staklima Elektropodesivi i grejani spoljni retrovizori sa LED pokazivačima Zadnji parking senzori LED dnevna svetla Dodatna LED svetla u obliku slova V Automatsko paljenje dnevnih svetala Zadnja LED svetla sa 3D efektom Prednja LED svetla za maglu sa osvetljenjem u krivinama Okvir svetala za maglu u boji Glossy Black Funkcija „Follow me Home“ na prednjim svetlima Osvetljenje u prtljažnom prostoru Indikator promene stepena prenosa Automatski MAGIC WASH brisači sa senzorom za kišu 5“ TFT ekran za prikaz instrumenata i parametara Citroën Connect Radio DAB na 10“ ekranu osetljivom na dodir sa 6 zvučnika Bluetooth 2 USB utičnice napred tipa A i C USB utičnica tipa A pozadi 12V utičnica napred Mirror Screen sistem za povezivanje sa pametnim telefonom Višefunkcijski kožom obloženi obruč upravljača Upravljač podesiv po dubini i visini Podešavanje prednjih sedišta po dužini, visini i nagibu Ručno podešavanje vozačevog sedišta u lumbalnom delu Unutrašnja rasveta za prvi i drugi red sedišta Prednji nasloni za glavu s podešavanjem visine Tri podesiva naslona za glavu u 2 redu Ojačana zvučna izolacija Zadnja klupa deljiva u odnosu 1/3 prema 2/3 Spoljne kvake na vratima i kućišta retrovizora u crnoj boji Zadnji branik u crnoj sjajnoj boji Blatobrani i bočni štitnici u crnoj mat boji 18“ čelične felne Set za popravku pneumatika Unutrašnja tkanina URBAN GREY

FEEL PACK

PureTech 130 S&S BVA8 BlueHDi 130 S&S BVA8
NIVO OPREME Feel+ Oslanjanje na Hidrauličnim Progresivnim Jastucima Sedišta Advanced Comfort Beskontaktni pristup i pokretanje vozila Kamera za vožnju unazad Elektropodesivi, elektrosklopivi i grejani spoljni retrovizori sa LED pokazivačima Spoljne kvake na vratima u boji karoserije Okvir svetala za maglu u boji Glossy SILVER Nadzor „mrtvog“ ugla Unutrašnja LED rasveta za prvi i drugi red sedišta Otvori za vazduh u drugom redu sedišta Dvopozicioni pod u prtljažnom prostoru 18“ aluminijumske felne (CAMELIA u sivoj boji) Unutrašnjost URBAN GREY

SHINE

PureTech 130 S&S BVA8
BlueHDi 130 S&S BVA8

NIVO OPREME Feel PACK + Highway Driver Assist Pristup i pokretanje vozila bez ključa Head-up displej u boji Citroën Connect Nav 3D navigacija na ekranu osetljivom na dodir Prednji parking senzori Adaptivni tempomat sa funkcijom Stop&Go Sistem nadzora „mrtvog ugla“ Grejana prednja sedišta

Dizajn CITROËN C4 X

DINAMIČNA LINIJA KROVA

Svojom dužinom od 4,6 m, novi Citroën C4 X i ë-C4 X električni se savršeno uklapaju u Citroënovu gamu između C5 X-a (4,80 m) i C4 hatchbacka (4.36 m). Njihovo međuosovinsko rastojanje od 2,67 m je identično onom na C4 hatchbacku. Iz profila, linija dinamičkog krova se proteže graciozno od vrha vetrobrana do gornjeg dela vrata prtljažnika kako bi se dobila silueta fastbacka. Aerodinamičnost je poboljšana zahvaljujući čistoj i brzoj liniji karoserije, što rezultira koeficijentom otpora od 0,29.

PREDNJI DEO SA CITROEN POTPISOM

Visoki i horizontalni poklopac motora ima ulegnuća i hromirane ševrone koji se protežu celom širinom vozila. Oni se prelivaju u prednja svetla u dva nivoa, koja koriste Citroën LED Vision tehnologiju osvetljenja. Osim što pružaju maksimalnu vidljivost, ona pojačavaju DNK visoke tehnologije vozila.

NOVA ZADNJA LED SVETLA

Nova prepoznatljiva LED zadnja svetla odražavaju prednji svetlosni potpis. Ona preuzimaju izvajane linije otvora prtljažnika i završavaju se u obliku strelica ispred zadnjih vrata, čime se pojačava dinamičnost siluete.

FASTBACK BERLINA

Stil novog C4 X i ë-C4 X Electric ruši tradicionalne kodove kompaktnih karoserija kako bi vam ponudio vozilo koje je, istovremeno, inovativno i različito: dizajn koji kombinuje elegantnu siluetu fastbacka sa modernim stavom SUV-a, kao i vanvremensku prefinjenost i prostranost modela sa 4 vrata.

Prednosti CITROËN C4 X

PROSTRAN PRTLJAŽNIK

C4 X nudi izuzetno širok prtljažnik sa 510 litara korisne zapremine. Šarke ispod zadnjeg stakla omogućuju široko i visoko otvaranje prtljažnih vrata za jednostavan pristup.

AKTIVNO VEŠANJE CITROËN ADVANCED COMFORT®

Marka Citroën ekskluzivno nudi inovativni sistem vešanja koji je od suštinskog značaja za udobnu vožnju. Umesto mehaničkih limitatora sadrži dva hidraulička limitatora koji deluju u povezanosti s amortizerom i vešanjem. Hidraulički limitatori stvaraju efekat “letećeg tepiha” po kojem je marka Citroën poznata i koji daje osećaj da vozilo preleće preko nepravilnosti na putu.

ZADOVOLJSTVO U KABINI

U kabini novog C4 X i Citroën ë-C4 X Electric vozač i ostali putnici će uživati u osećaju zadovoljstva, udobnosti i prostranosti zahvaljujući Citroënovom Advanced Comfort iskustvu.

CITROËN BRIGA

Novi Citroën C4 X i ë-C4 X električni nude niz najnovijih tehnologija za pomoć u vožnji: do 20 naprednih sistema koji povećavaju sigurnost za volanom i smanjuju stres vozača i putnika. Oni nude konektivnost poslednje generacije zahvaljujući My Citroën Drive Plus intuitivnom interfejsu za infozabavu, potpunom paketu posvećenom konektovanim uslugama.

Tehnologija CITROËN C4 X

360 VISION

Ova funkcija olakšava manevrisanje prikazujući 360° pogled na vrh automobila i okolinu na ekranu osetljivom na dodir. Nudi tri različita pogleda i bira onaj koji najviše odgovara manevru. Željeni prikaz se može odabrati i ručno.

SISTEM PRAĆENJA MRTVOG UGLA

Funkcija nadzora mrtvog ugla posebno je korisna na putevima s više od jedne trake. Narandžasto svetlo u uglu retrovizora upozorava vas na vozilo u vašem mrtvom uglu.

AUTOMATSKO PREBACIVANJE DUGIH SVETALA

Ovaj sistem upravlja prebacivanjem između dugih i kratkih svetala ukoliko u vožnji prepoznaje druga vozila koja se približavaju iz suprotnog smera ili nas pretiču. Sistem nudi optimalno osvetljenje tokom vožnje noću.

TOP REAR VISION

Nakon prebacivanja u brzinu za vožnju unazad, kamera prikaže na ekranu na dodir sliku zadnjeg dela vozila na kojem se nalaze oznake u boji i rekonstruirana slika područja iza vozila, prikazano pod uglom od 180°. Pri približavanju prepreci kamera automatski povećava prikaz slike.

HANDSFREE ULAZAK I START VOZILA

Ova funkcija automatski zaključa i otključa vrata vozila C4 X kad mu se vozač približi ili od njega udalji. Za to mora vozač samo kod sebe imati ključ.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Sistem za naglo kočenje ograničava rizik od sudara. Radi od 5 km/h sa nepokretnim ili pokretnim objektima i sa pešacima. Vozač je upozoren ako se otkrije opasnost od sudara. Sistem će automatski aktivirati kočnice bez oslanjanja na reakciju vozača.

UPOZORENJE NA NENAMERNU PROMENU TRAKE

Sistem deluje pomoću kamere koja prepoznaje isprekidane odnosno neisprekidane linije. U slučaju približavanja podnoj liniji bez uključivanja odgovarajućih pokazivača smera volan postepeno okreće u drugu smer kako bi vozilo održao na trenutnoj voznoj traci.

PROŠIRENI SISTEM ZA PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

Sistem obaveštava o ograničenju brzine koju vozač mora poštovati. Kada kamera prepoznaje saobraćajni znak za ograničenje brzine, vozač može preporučenu brzinu prihvatiti i podesiti kao vrednost tempomata odnosno limitatora brzine. Prepoznaje i saobraćajne znakove “Stop”, “jednosmerna ulica” i “zabranjeno preticanje”.

Galerija slika